fbpx

Infomedia og Retriever slår seg sammen

2 min. lesetid
Infomedia og Retriever slår seg sammen for å styrke sin tilstedeværelse innen medieovervåkning og media intelligence. Ambisjonen er å skape den nødvendige skalaen for å kunne fortsette å tilby konkurransedyktige produkter til våre kunder.

Infomedia og Retriever slår seg sammen for å styrke sin tilstedeværelse innen medieovervåkning og media intelligence.

Selskapene opererer i et marked som er i stadig endring gjennom ny teknologi og globale konkurrenter. Gjennom en sammenslåing vil vi stå enda bedre rustet til å investere i utvikling og teknologi for å kunne fortsette å tilby kvalitetsprodukter innen medieanalyse. Med dette skaper vi de rette forutsetningene for å kunne tilby kundene våre overvåking og innsikt i et dynamisk medielandskap som påvirkes av sosiale medier, falske nyheter og nye AI-løsninger.

– Sammenslåingen er et logisk neste steg for Infomedia. Vi vil kunne dra nytte av begge selskapenes respektive kompetanse og ressurser og skape bedre forutsetninger for å forbedre tjenestene våre sammen, sier Martin Ove Rasmussen, konsernsjef i Infomedia Group.

– Sammenslåingen muliggjør de investeringene som kreves i de kommende årene for å kunne fortsette å tilby de beste produktene og tjenestene til våre kunder, sier Robert Söderling, administrerende direktør i Retriever Group.

Ved sammenslåingen opprettes et nytt holdingselskap som eies i fellesskap av Infomedias nåværende eiere, JP/Politikens Hus og Berlingske Media, og Retrievers eiere, det svenske nyhetsbyrået TT og det norske nyhetsbyrået NTB.

I forbindelse med sammenslåingen blir Robert Söderling utnevnt til administrerende direktør i det nye selskapet, og Martin Ove Rasmussen blir en del av konsernledelsen.

Fusjonen trådte i kraft fredag 28. juni 2024.

Hvis du har spørsmål, vennligst ta kontakt:

Martin Ove Rasmussen
CEO, Infomedia Group
+45 31 40 76 66
martin.ove.rasmussen@infomedia.dk

Robert Söderling
CEO, Retriever Group
+46 70 999 77 9
robert.soderling@retriever.se

Om Infomedia Group

Infomedia Group er en leverandør av løsninger for medieovervåking, medieanalyse og kommunikasjonsinnsikt, i tillegg til nyhetsdata i sanntid og programvare for håndtering av sosiale medier. Siden oppstarten i 2002 har Infomedia ekspandert både organisk og gjennom oppkjøp, blant annet verdens ledende nyhetscrawler, Opoint, i 2018 og M-Brains norske og svenske medieovervåkingsvirksomhet i 2019. Infomedia-konsernet har en omsetning på ca. 36 millioner euro og har til sammen ca. 200 ansatte i København, Aarhus, Stockholm, Oslo, Helsinki og Tallinn.

Om Retriever Group

Retriever Group er et selskap innen medieanalyse og kommunikasjonsinnsikt, og leverer medieovervåking og analyse fra papiraviser, nettaviser, TV, radio, podcaster og sosiale medier i én digital plattform.  Retriever ble dannet i 2002 gjennom en sammenslåing av Nordiska Nyheter og Infolibis. Omsetningen er på ca. 40 millioner euro, og konsernet har ca. 200 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm, København og Helsinki.

Last ned PDF

Fyll ut skjemaet, så er du klar til å laste ned dette blogginnlegget som PDF.

LAST NED E-BOK

Medieovervåkning
- veien til innsikt