fbpx

Infomedias årsresultat 2023

Infomedia omsatte for 240,5 millioner DKK i 2023, en økning fra 225,3 millioner DKK i 2022. Veksten kom fra aktivitetene i Danmark, Sverige, Norge og softwareselskapet Opoint. Resultatet før skatt var 11,5 millioner DKK i 2023 mot 4,2 millioner DKK i 2022. Det gjenspeiler strategisk fremgang og bedre utnyttelse av ny teknologi.

Gjennom året fortsatte Infomedia å investere i utviklingen av sin nordiske produkt- og teknologiplattform. Blant annet ble nye språkmodeller fra MediaCatch implementert, noe som har økt kvaliteten på Infomedias radio- og tv-overvåking på norsk, svensk og dansk.

Driftsresultatet er Infomedias beste noen gang. Veksten er drevet av optimaliseringstiltak, gode resultater i alle markeder, samt økt salg av web crawling-tjenester fra datterselskapet Opoint.

– Vi er svært stolte over å kunne presentere det beste driftsresultatet i Infomedias historie, sier nyutnevnt konsernsjef Martin Ove Rasmussen.

– Dette viser vår sterke posisjon i markedet og våre dyktige medarbeideres evne til å levere verdiskapende innsikt til kundene våre.

I mai 2023 åpnet Infomedia et kontor i Helsinki. I løpet av året har selskapet også investert i ytterligere kompetanseutvikling og ny teknologi for å kunne produsere omfattende analyser av mediedata.

– Investeringene støtter opp under vår strategi om å levere markedets beste løsninger innen Media Intelligence, med fokus på datadrevet PR- og kommunikasjonsinnsikt i Norden og internasjonalt, avslutter konsernsjef Martin Ove Rasmussen.

For mer informasjon

Martin Ove Rasmussen
Administrerende direktør
+45 31407666
mor@infomedia.dk

Anders Heering
Styreleder og direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier
+45 20194044
ah@watchmedier.dk

Om Infomedia

Infomedia-konsernet utvikler, leverer og gir råd om digitale løsninger for Media Intelligence i form av medieovervåkning, medieanalyser og kommunikasjonsinnsikt. Konsernets ambisjon er å være den foretrukne leverandøren til virksomheter og organisasjoner i Norden. Infomedia tilbyr innsikt i kommunikasjon og omdømme fra redaksjonelle og sosiale medier, både nasjonalt og internasjonalt. Infomedia deltar i økende grad i internasjonale anbudskonkurranser. Datterselskapet Opoint leverer webfeeds med crawling-teknologi til medieovervåknings- og IT-selskaper over hele verden.

Infomedia har 220 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, Stockholm, Oslo, Helsinki og Tallinn. Datterselskapet Opoint har i tillegg salgskontor i London. Infomedia ble grunnlagt i 2002 og eies i dag 50/50 av Danmarks to største mediehus, JP/Politikens Hus og Berlingske Media.

Nøkkeltall

Last ned PDF

Fyll ut skjemaet, så er du klar til å laste ned dette blogginnlegget som PDF.

LAST NED E-BOK

Medieovervåkning
- veien til innsikt