fbpx

Thomas Vejlemand fratrer rollen som CEO i Infomedia

Etter åtte år som CEO i media intelligence-virksomheten Infomedia har Thomas Vejlemand valgt å slutte ved utgangen av 2023. Det igangsettes nå en rekrutteringsprosess for å finne hans arvtager. Samtidig utvides toppledelsen, så den fremover vil bestå av CEO, nåværende CFO Kate Wichmann samt COO Jørgen Momme Iversen, som hentes fra JP/Politikens Erhvervsmedier.

Thomas Vejlemand understreker at beslutningen om å fratre har vært vanskelig og utdyper:

”Jeg har vært veldig glad for reisen med Infomedia og det sterke teamet vårt, og jeg er stolt over den posisjonen som vi sammen har oppnådd i Norden og internasjonalt som leverandør av medieovervåkning og innsikt i medier og kommunikasjon.”

Thomas henviser til at alt har sin tid og fortsetter:

”Åtte år er en lang etappe. Jeg har vært meget engasjert i både Infomedias og bransjens utvikling med gjennomføringen av flere strategiske oppkjøp. Herunder investeringer i partnerskap, ny teknologi og AI. Vi står et godt sted med mer data- og innsiktsbaserte leveranser. Nå skal Infomedia styres med nye øyne, og jeg skal ut og erfare noe nytt. Mitt fokus nå er på å levere et godt 2023-resultat og hjelpe til i overgangen til en ny CEO.”

Thomas Vejlemand fortsetter som formann for den internasjonale bransjeorganisasjonen for medieovervåkning, FIBEP, frem til årets slutt.

Infomedias styreformann Anders Heering takker Thomas Vejlemand for hans store innsats for Infomedia og understreker at han og det øvrige styret har vært glade for samarbeidet.

”Thomas har løftet Infomedia fra et dansk til nordisk medieovervåkningsselskap og styrket selskapets konkurranseevne og internasjonale markedsposisjon. Han etterlater en sterkere virksomhet enn han overtok,” sier Anders Heering og fremhever blant annet oppkjøpet av datterselskapet Opoint i 2018 og Infomedias svenske og norske forretning i 2019 som viktige milepæler i Infomedia og Thomas Vejlemands felles historie.

Samtidig med meldingen om Thomas Vejlemands planlagte avgang utvides toppledelsen i Infomedia. Jørgen Momme Iversen, som kommer fra en stilling som CCO hos JP/Politikens Erhvervsmedier, tiltrer som COO pr. 1 juni og vil sammen med nåværende CFO Kate Wichmann og Infomedias CEO utgjøre virksomhetens toppledelse.

”Jeg hadde gjerne sett Thomas fortsette som CEO for Infomedia, men respekterer og forstår hans beslutning. Jeg er samtidig glad for at vi med den utvidede toppledelsen med Jørgen Momme Iversen og Kate Wichmann både sikrer kontinuiteten i Infomedia og styrker samarbeidet mellom Infomedias ledelse og eierkrets,” sier Anders Heering.

For ytterligere informasjon

Thomas Vejlemand
Group CEO, Infomedia
+45 31373025
tv@infomedia.dk

Anders Heering
Styreformann
+45 20194044
ah@watchmedier.dk

Om Infomedia

Infomedia utvikler, driver og rådgir om digitale løsninger innen media intelligence i form av medieovervåkning, medieanalyser og innsikt, samt teknologi til overvåkning og håndtering av sosiale medier. Infomedias ambisjon er å være den foretrukne leverandør for virksomheter og organisasjoner i Norden, og styrke kundenes innsikt i deres kommunikasjon og omdømme på tvers av redaksjonelle og sosiale medier, lokalt og internasjonalt. Infomedia eier teknologiselskapet Opoint, som med sin webcrawling-teknologi leverer nyhetsfeeds til bl.a. medieovervåknings- og it-selskaper internasjonalt. Infomedia eier dessuten 23 prosent av MediaCatch, som leverer teknologi til overvåkning og gjenkjennelse av lyd, bilde, logo og ansikt.

Infomedia har 250 medarbeidere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Stockholm, Oslo, Helsinki og Tallinn samt et salgskontor i London for datterselskapet Opoint. Selskapet Ninestars fra Chennai er en strategisk samarbeidspartner innen mediedataprosesser. Infomedia samarbeider dessuten med to internasjonale softwareselskaper innen overvåkning og håndtering av sosiale medier, Talkwalker og Hootsuite.

Infomedia eies av JP/Politikens Hus og Berlingske Media.

www.infomedia.no

Last ned PDF

Fyll ut skjemaet, så er du klar til å laste ned dette blogginnlegget som PDF.

LAST NED E-BOK

Medieovervåkning
- veien til innsikt